14 sfaturi de grădinărit verificate

How to Choose the Right Planter for Your Container Garden – LifeSavvy

1. Dacă nu aveți prea mult timp pentru grădinărit, rezumați-vă la plantele în recipiente, cum ar fi căzi, cutii și coșuri. Acestea sunt mai ușor de hrănit și de îngrijit dacă aveți un stil de viață ocupat.

2. Dacă nu sunteți sigur de aspectul pe care doriți să îl aveți în grădină, plantați în ghivece, astfel încât să puteți muta plantele de colo-colo până când veți fi mulțumit.

3. Dacă cumpărați plante de flori gata în ghiveci, asigurați-vă că acestea au început deja să înflorească; în caz contrar, există riscul ca acestea să nu înflorească niciodată.

4. Se știe că aceste plante cu flori supraviețuiesc și se dezvoltă în majoritatea orașelor cu temperaturi extrem de ridicate și poluare mare: Periwinkle de Madagascar, lantana, impatiens, cosmos, cleome (floarea păianjenului) și canna (steagul indian).

5. Adăugați compost în solul grădinii cu două până la patru săptămâni înainte de a planta. În acest fel, compostul va fi integrat în solul grădinii dumneavoastră.

6. Nu așezați plantele de apartament în lumina directă a soarelui. Chiar dacă plantele de apartament au nevoie de lumină, frunzele lor se vor ofili dacă sunt expuse direct la soare.

7. Fă-ți grădina mai parfumată plantând mai multe flori deschise la culoare sau albe. De asemenea, puteți da grădinii dvs. un miros bogat și parfumat prin adăugarea de flori cu textură groasă, cum ar fi gardenia, citricele și magnolia, care au mirosuri foarte distincte și intense.

8. Caracteristicile de apă din grădină ar trebui să fie menținute proaspete. Instalați plante precum violeta de apă pentru a menține apa oxigenată.

9. Nu plantați prea multe plante într-o singură zonă. Concurența pentru resurse va determina creșterea unor plante de calitate slabă.

10. Nu plantați niciodată nimic sub conifere, deoarece acești arbori particulari provoacă aciditatea solului. Plantele din jurul coniferelor nu ar crește.

11. Frunzele lucioase reflectă lumina, așa că este mai bine să așezați plantele cu frunze lucioase în colțuri umbrite pentru a face ca grădina să pară mai mare. Ele vor prospera și acolo.

12. Înmuiați coji de ouă în apă peste noapte și apoi folosiți soluția ca îngrășământ. Soluția va fi plină de nutrienți din cojile de ouă.

13. Folosiți o furcă pentru a aerisi gazonul în mod regulat. Acest lucru ajută la drenajul natural și, de asemenea, încurajează mișcarea insectelor sub pământ.

14. Deschideți sera prin ușă sau ferestre cel puțin două ore pe zi. Aceasta reciclează aerul și scapă de orice exces de căldură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *