VIDEO: Sfaturi practice pentru o cultura profitabila de tomate – partea 2


Conducerea plantei, defolierea, copilitul, polenizarea naturala, carnitul, etc.

26 thoughts on “VIDEO: Sfaturi practice pentru o cultura profitabila de tomate – partea 2

  1. Imi plac mult filmuletele prezentate pe canalul Agrosel, si de aceea, dupa cum ati observat, am postat citeva comentarii. Referitor la tomate, nu am gasit decit Alvaro F1 la plic de 9-10 seminte. Eu am o gradina mica de 75 mp si nu am ce face cu pachete de 100 seminte. Nu stiu daca comercializati si alti hibrizi la pliculete de 10 seminte. La noi in Targu-Jiu am mai vazut si Ronda F1, dar la plic de 100 seminte si doar intr-un singur loc. Anul trecut am cultivat Yellow Pearshaped (foarte bune si roditoare – in gradina) si Alvaro f1 (am avut un procent slab de germinare, de doar 50%, in turba fina, comparativ cu alti hibrizi care au avut 90-100%). Alvaro F1 am avut in solar (4 fire) si au depasit orice asteptare; au ajuns la peste 2 m, au avut peste 7, 8 etaje bogate, fructul a fost mai mare decit in descriere (in jur de 200g), nu am avut flori avortate, si fara boli. Din greseala au uitat la o planta un copil dupa 4 sau 5 etaje si am condus planta pe 2 brate. A mers perfect si tomatele si-au pastrat marimea (cred ca am si o poza). In ceea ce priveste timpurietatea, eu am plantat pe 19 aprilie si am cules pe 24 iunie, nu numai Alvaro F1, cam tot ce am plantat. Cred ca e si din cauza ca am lasat solarelul (6x4x2,6m) aerisit la maxim de la inceputul lunii mai (pentru a evita bolile, din cauza ploilor aproape zilnice). Revin cu intrebarea, daca in afara de Alvaro F1, aveti si alti hibrizi la pliculete mici, de 10 seminte.

  2. Foarte frumos explicat…dar, nu e indicat sa carnim toate rosiile din solar…inca mai am rosii pastrate din solarul meu. Care acum sau copt…daca avem grija, putem avea rosii in solar neincalzit pana in decembrie. Apoi rosiile crude, dar bine dezvoltate tinute pe hartie sau lemn la 15 20 grade vom avea pana in luna ianuarie daca nu chiar februarie rosii din solarul nostru…e adevarat ca nu la fel de gustoase ca cele coapte pe tulpina rosiei, dar mult mai gustoase decat cele din supermarket.

  3. Observ ca rosiile din acest solar nu au o aerisire perfecta, iar maginile unor frunze sunt ridicate in sus. Cu o aerisire corespunzatoare acest fenomen nu se intampla si tomatele nu sunt stresate.

  4. Ohhh curiozitatea mea ma face sa revin cu o noua intrebare. Cand eram mic aveam mai multe soiuri de rosii. Unele de toamna, mari si gustoase altele timpurii, acrisoare mai mici cu zeama. inima de bou roze sau de culoare rosie….e acum din pacate nu am mai gasit nici o rosie asemanatoare la gust nici rosiile cireasa nu au savoarea celor de atunci…ce e de facut sa refacem acele soiuri?. pe piata majoritatea rosiilor au acel alb laptos cu gena u mic inlocuind gena U mare rosia pierzand din zaharuri si nutrienti hranitori pentru om…rosiile au nevoie de acel capac verde…ce se intampla daca plantez seminte dintr o rosie. Apoi 20-30-50-100 de ani sa fac o selectie cu plantele mai viguroase sanatoase si gustoase. Oare vor redeveni ca inainte? nu ma intereseaza sa obtin un soi ci o selectie incrucisata de rosii gustoase, mari si sanatoase…ce soi imi recomanzi cu un gust foarte bun din ce stii tu….o seara frumoasa!…mult spor!

  5. Am o rugăminte, va rog, sa ma ajutați cu un sfat! Am la câteva roșii pătarea petelor de bronz cu ce trebuie să fac tratamentul? La fel și la ardei. Mulțumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *